2016. szeptember 7., szerda

Dóri - Hetedik nap: Írj a csillagjegyedről, és arról, szerinted mi jellemző a személyiségedre

Nos, az én csillagjegyem vízöntő, tehát kezdjük egy általános vízöntő-jellemzéssel:

"Legjellemzőbb tulajdonságai: a hagyományok és korlátok felrúgása, új utak keresése az élet minden területén. A Vízöntő-jegyűek akkor születnek, amikor a legzordabb az időjárás, ám amikor épp a tetőfokára hág a farsang, mókáznak, alakoskodnak mulatoznak az emberek. Hát csoda-e, hogy a Vízöntő ember is épp ilyen? Komoly, elgondolkodó, a világ jobbításán fáradozó, aki a vidámság álarca mögé rejtőzik, és soha senki nem tudja meg, mire is gondol, mit is érez, mit tervez éppen. Régi megfigyelés, e jegy szülöttei vannak legkevesebben a föld kerekén. Ami pedig nagy kár, mert különleges embertípus, örök újító, "világmegváltó", jobbra törekvő. Igaz, rengeteg különc szokással is megáldotta a természet. Gyűlöli a formaságokat, s ha csak teheti, új utakon jár. Így aztán már messziről kirí a sorból gondolkodásmódja, viselkedése vagy öltözködése miatt. Egy régi asztrológiai könyvben olvasható: "A vízöntő jelleme egyszerre szfinx és csörgősipkás udvari bolond." A merev, gunyoros, rejtelmes mosolyú arc ugyanis csak maszk, ami mögé valódi érzelmeit rejti, az udvaribolond-öltözékkel pedig nemcsak bosszantani akarja környezetét, hanem jelzi azt is, hogy "a bolond mond igazat", és kendőzetlenül elmondja véleményét, lesújtó kritikáját a maradi, földhözragadt, nehezen mozduló világról. A Vízöntő szereti a társaságot, szívesen mókázik, játszik, viccel kifelé, közben lelke mélyén nagyon is komoly dolgok foglalkoztatják., Megrögzött reformer, mindenért rajong, ami új, többnyire az ultramodern irányzat követője. Ez pedig a munkájára, öltözködésére, ízlésére is rányomja bélyegét. Ő az, aki mindig két lépéssel a divatházak kínálata előtt jár, és nemcsak a formákkal, hanem a színekkel is meghökkentő hatásra törekszik. Elve mindig az: valami olyat kitalálni, ami még nem volt, ami új, ami más."

Na, ebből körülbelül semmi sem igaz rám. Nem akarok világmegváltani, habár látok dolgokat magam körül, amikkel nem értek egyet, de a változtatásért történő küzdelemhez már nem érzek magamban energiát; a saját világom sokkal jobban leköt. Nem szeretek feltűnő lenni sem az öltözékemmel, sem a viselkedésemmel, inkább meghúzódom a tömegben, és bár vannak különc dolgaim, de azokat nem szeretem mások arcába tolni. Vállalni vállalom, de nem hivalkodom semmivel. Nem szeretek mosolygó álarc mögé bújni, és általában nem is tudom eltitkolni, ha bajom van. Nem tartom magam reformernek, és nem akarok mindenáron kilógni a sorból. Talán egyedül a függetlenség iránti vágy igaz rám, és az, hogy a korlátokat utálom.


Ugyanakkor elvégeztem egy bővített elemzést, amiből többek között kiderült az aszcendensem (Rák), és ez a jellemzés például szóról szóra igaz a személyiségemre:

"Hangulatváltozásait nehéz követni, mert nincs összefüggésben a külvilág eseményeivel. Bár gondolkodását, tetteit az érzései irányítják, mégis gyakorlatias és megbízható. Már gyermekkorában is felelősségteljesen viselkedett. Mindig a maga útját akarta járni, már gyermekként is, mert sosem keveredett botrányos, zűrös ügyekbe. Megérzései rendkívül erősek és nagyon bele tudja élni magát mások helyzetébe. Viszont csak akkor érzi jól magát, ha önt is irányítja valaki, ha van kire támaszkodnia, s főleg van, aki átvállalja a felelősséget, a döntéseket."

Tehát ha már asztrológia, az aszcendensem jellemzői inkább illenek rám, mint a tényleges horoszkópomé.

Továbbá ez az elemzés felsorolja a különböző bolygók hatását a csillagjegyemre, ezekből is mazsolázgattam olyan mondatokat, amik igazak rám:

- Függetlenségre vágyik, a korlátokat nem hajlandó elfogadni.
- Nagyon kreatív, de nagyon kiszámíthatatlan is, teljességgel képtelen az átlag-életre.
- Szabadságra és térre van szüksége, fizikai és szellemi értelemben egyaránt.
- Kedveli a különlegességeket, és rendkívüli célokat tűz maga elé, melyek megvalósítására hatalmas energiákat fordít.
- Tele van ötlettel és kreativitással.
- Becsületes és megbízható, és nem akar megszökni a kötelezettségei elől, csak éppen másképp szeretné végrehajtani a feladatot, mint ahogyan mások elvárják.
- Azt nem tudja, hogy mit akar, de azt igen, hogy mit nem.
- Álmodozó, szerény természetét jó adag intuícióval tetézi.
- Áldozatkészsége, gondoskodó természete révén ugyancsak közel tud kerülni az emberekhez, de legszívesebben visszavonulva él, kedveli a csendes magányt. Kedves és barátságos, naiv és romantikus.
- Feszült aspektusok hatására túl félénk, gyenge és bizonytalan lesz.
- Bár kitartó, szívós és elszánt, csak nehezen szánja el magát a tettekre. Ha viszont elindult, akkor mindenáron végigmegy a választott úton, és az sem érdekli, hogy közben ráébred, nem ez a helyes irány.
- Nehezen tud mértéket tartani az élvezetekben.
- Rossz tulajdonsága, hogy nem képes elviselni, ha valamiről le kell mondania.
- Folyamatosan küzd saját maga ellen, hiszen alapjában véve nehezen változtat, szívesen épít a múltra, konzervatív.
- Összefogottsága érzelmi és lelki dolgokban nyilvánul meg. Az élet egyét területein, főleg a hétköznapokban határozatlan, és ez nagyon zavarja. Gyakran lesz úrrá hangulatán a búskomorság.
- Erős belső késztetést érez a halál és az árnyékvilág megismerésére, gondolatai a titkok és a megismerhetetlen körül forognak. Fél a dolgok elvesztésétől. Gyakran olyan mély pesszimizmus lesz úrrá gondolatain, hogy az egész világot az ellenségének érzi. Mindenkit elmar maga mellől, és könnyen egyedül marad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése