2016. szeptember 2., péntek

Ricsi - 2. nap - Az ember, aki tíz év múlva tíz évvel idősebb lesz (ha lesz).

10 év múlva szeretnék ott tartani, hogy van stabil állásom, rendes fizetéssel (már most is van) és ezt a munkát lelkesen látom el, szívesen élem benne ki a kreativitásom is, de nem jár nagy felelősséggel. (igazából nem bánnám, ha a jelenlegi munkámat kéne csinálnom hosszú-hosszú évekig, vagy akár.)
emellett:


- szeretnék gyógyszer nélkül is keveset szorongani, szeretném, ha negatív gondolatok nem befolyásolnák a közérzetem, de ha csak szimplán jobban tudok lenni gyógyszer szedése mellett kiégettség érzete és a többi nélkül, akkor is elégedett leszek. Persze a cél az, hogy alapvetően elégedett és energetizált legyek, jobban mondva: ne legyenek előttem elérhetetlennek tűnő célok.

- szeretnék elégedett lenni a testemmel (ezzel nyilván nem várnék 10 évig, ha egy mód van rá, igyekszem sokat mozogni jelenleg is)

- nem lenne rossz két új nyelvtudással gazdagodni (egy új nyelv rendes elsajátításában is ki tudok egyezni magammal)

- szeretnék olyan pozitív közösségbe járni, ahol úgy érzem sokat adhatok az adott közösségnek, vagy a társadalomnak őszinte lelkesedéssel és önkéntességgel


- szeretnék több barátot és baráti kört, akikkel sok közös programot csinálunk, jó lenne elérni, hogy többen bízzanak bennem, számítsanak rám, ne csak én másokra

- jó lenne több könyvet is megjelentetni művészi értékkel, érdekes gondolatokkal, amiket az emberek szívesen olvasnak, de amik által gazdagodnak is, nem csak önigazolást kapnak

- jó lenne valószínűleg ilyen-olyan képzéseket is elvégezni bizonyos témákban, amik érdekelnek, de nem is igazán a papír miatt, hanem csak mert sokat lehet tanulni online képzésekből is ingyen, szervezettebb némelyik, mint össze-vissza lapozgatni köteteket a témákban.

- szeretném a teknőseimet továbbra is jó egészségben tudni, ha van rá lehetőség, olyan házban / albérletben lakni, ahol van mód kerti kifutó kihelyezésére és így a szabadban tölthetik az év nagy részét, természetes napfény alatt.

- szeretnék más állatokat is tartani, amikre jelenleg nincs nagy mód, pl: sünit vagy egy mopszot.


- jó lenne természetközelben, teszem azt kisváros vagy falu szélén, erdő mellett élni, nagyobb területtel, valami privátabb, békésebb helyen a családdal. Meggyőződésem, hogy egészséges, ha az emberek nem idegenkednek a naturista életviteltől és szeretném, ha a családomnak az "otthon" magába foglalna egy olyan zöldebb területet is, ahol erre van lehetőség.

- a legfontosabb: feleség megléte és akkorra talán már 5-6 éves csemete is, legalább egy, de inkább kettő. Olyan munkabeosztás kell, ami mellett tudok elég időt tölteni otthon, hogy a közös játék, esti mese és hasonlók ne hanyagolódjanak el. Ha a feleségem nagyon jól keresne majd és nekem is lenne megtakarított pénzem, talán nem erőltetném a munkát, hanem végezném az otthoni teendőket, esetleg írnék, de ez nem igazi cél, így inkább arra koncentrálnék, hogy ne a pénzkeresés vigye el minden időnket és energiánkat.


- ha lesz rá mód, mindenképp szeretném alternatív iskolába küldeni a gyerekem / gyerekeim, és nem tekintély-elvű helyre. Akkor is, ha emiatt alig látom majd, mert teszem azt bentlakásos hely. Ha ez nem lehetséges, akkor kitrükközni, hogy sokat szocializálódjon a kortársaival, sokat lásson a világból, sokat tanuljon, de leginkább csak azt ami őt érdekli és ne kényszerítse senki iskolapadba, tankönyvek elé, hülyézve őt, ha nem magolja be és jegyzi meg ami le van írva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése