2016. szeptember 24., szombat

Dóri - Huszonnegyedik nap: Mi a kedvenc filmed, és miért?

(tisztázzuk: hiába múlt el éjfél, amíg még nem feküdtem le aludni, addig nekem még ma van. :P)

Nem vagyok nagy filmnéző, de mégis megnézek, azoknak aztán 80-90 százaléka úgymond kedvencemmé válik. Amit mégis kiemelnék, az a P.S. I Love You.

Szeretem benne, hogy nagyon jól lavírozik a dráma és a vígjáték között, alapvetően romkom, de már csak az alaptémából kiindulva is sok benne a szomorú, könnyfakasztó jelenet. Amit még külön megemlítenék: nagyon tetszik, ahogy a főhősnő, Holly megtanul saját lábra állni, ahogy lassanként magára talál. Fiatalon, tizenkilenc éves útkeresőként találkozott Gerry-vel, akihez aztán nagyon hamar férjhez is ment. Így hát a szülői házból egyenesen a házasságban kötött ki, a szülők után a férj jelentette neki a hátszelet, akivel szenvedélyesen szerették egymást. Élték életüket a szokásos hétköznapi problémákkal: túl kicsi a ház, gyereket kéne vállalni, Holly utálja a munkahelyét, nem tudja, mit akar, csak azt, hogy mit nem. Aztán Gerry sajnos meghal agydaganatban, Holly pedig ott marad egyedül - illetve nem teljesen egyedül, hiszen a családja és a barátai igyekeznek tartani benne a lelket, de a gyásszal való megbirkózásban nem sokat tudnak segíteni. Holly-t teljesen betemeti a veszteség, azonban egyszer csak levelek érkeznek egykori férjétől. Gerry ugyanis tudta, hogy feleségének nagyon nehéz lesz nélküle, ezért előre megírt neki tíz levelet, benne mindenféle kisebb-nagyobb feladattal, amit Hollynak el kellett végeznie. A levelek különféle módon jutnak el hozzá, és mindegyiket azzal zárja: P.S. I Love You. Ahogy Holly izgatottan várja a leveleket, lassanként kikeveredik a gyászból, aztán arra is rájön végre, mivel szeretne foglalkozni, mi tenné őt boldoggá. Megismeri önmagát, megtanul saját lábra állni, és már nem fél attól, hogy egyedül kell boldogulnia.
Gyönyörű és bájos film, gyönyörű a megható jelenetekért és a fontos témáért, bájos, ahogy Holly a barátaival karöltve csetlik-botlik. Egyszerűen imádom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése